Meteen naar de inhoud

Tai Chi

Krijgskunst vanuit authentieke bron

Connect Kung Fu Tai Chi is een officiële school onder Tai Chi Sifu Liang Dehua. Onze school is toegewijd aan het promoten van authentieke Yang-stijl Taijiquan (Tai Chi Chuan). Ons doel is het behouden, promoten en verspreiden van de kunst die is overgeleverd van één van China’s meest authentieke afstammingslijnen en complete systemen van Taijiquan. Dit ten voordele van diegenen die geïnteresseerd zijn in het bestuderen van zowel de gezondheids- als krijgsaspecten van deze diepgaande kunst.

Onze leersyllabus in Yang-stijl Taijiquan is afgeleid van de officiële afstamming van Grootmeester Gu Lisheng, die werd doorgegeven door Gu Lisheng’s laatste indoorstudent, Meester Chi Qingsheng. Grootmeester Gu Lisheng (Gu Luping) was een leerling van zowel Yang Shaohou als Yang Chengfu, Liang Dehua is een gecertificeerde 6e generatie indoor leerling van deze lijn. Naast de leringen die zijn doorgegeven door grootmeester Gu Lisheng, zal ons curriculum ook essentiële kennis bevatten van Liang Dehua’s voormalige instructeurs van Taijiquan.

Qi Gong

De betekenis van de term Qi Gong is “energiewerk” en kan worden beschouwd als de gezondheidscomponent van de beoefening. We geven les in medische Qi Gong, ontworpen om de beoefenaar te helpen bij het behouden van een goede gezondheid en het behandelen van veel- voorkomende gezondheidsproblemen. Onze methoden omvatten Qi Gong-oefeningen voor welzijn, Qi Gong-massage, oefeningen om Qi uit hemel en aarde te absorberen en manieren om externe Qi toe te passen om anderen te behandelen (Wai Qi Liao Fa).

Nei Gong

Nei Gong betekent letterlijk “intern werk” en is de training die wordt gebruikt om de beoefenaar van binnenuit te transformeren. “The Traditional Classics” beschrijft Nei Gong als een methode om vitaliteit (Jing), energie (Qi) en spirit (Shen) te cultiveren door de vitaliteit om te zetten in energie en vervolgens energie in spirit (Jing – Qi – Shen). Het is een reeks oefeningen bestaande uit Jibengong
(basislichaamsmethoden), Qi Gong, ademhalings- oefeningen, meditatie, vechtsporten en alchemistische praktijken. De voordelen van het trainen van Nei Gong zijn talrijk; voor beoefenaars van vechtsporten kan het bijvoorbeeld helpen bij de ontwikkeling van interne kracht.

List item 5

List item 5

List item 5

List item 5

List item 5

Door de lessen van Sifu is het voor mij mogelijk om mijn doel van innerlijke rust te behalen.


TOM W.

List item 5

List item 5

List item 5

List item 5

List item 5

Met dank aan de Kung Fu heb ik het vertrouwen in mijzelf hersteld, en daarmee ook het vertrouwen in het leven.

MAARTJE G.

List item 5

List item 5

List item 5

List item 5

List item 5

“Is de weg vrij, ga dan naar voren”, is één van de principes die wij leren bij Connect KungFu. Wing Chun KungFu heeft voor mij de weg vrijgemaakt om een voorwaartse groei te maken binnen mijn leven.

EDWARD LEE

Boek nu een gratis proefles

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Leeftijdsgroep